Claudio Bellini

Curriculum vitae

Claudio Francesco Bellini (geboren in 1963) woont en werkt in Milaan, alwaar hij in 1990 zijn studies in architectuur en industrieel ontwerp afrondde aan de befaamde technische universiteit van de stad. Van 1990 tot 1996 werkte hij internationaal samen met Mario Bellini Associati en nam hij deel aan talloze projecten en wedstrijden op het vlak van architectuur en design. In 1996 stichtte Bellini zijn studio voor vernieuwend design getiteld „Claudio Bellini Design”, met een bijzondere belangstelling voor de relatie tussen nieuwe technologieën en creatieve producten, die hij op originele wijze benaderde.

Heden ten dage behoort Claudio Bellini Design tot de invloedrijkste Europese studio’s en is het actief op verschillende domeinen van meubelontwerp en architectuur.

Talrijke creaties van de studio zijn onderscheiden met internationale designprijzen, waaronder inzonderheid de uiterst gerenommeerde Red Dot Design en de IF Award.
 
www.claudiobellini.com/claudio-bellini/

Moed tot eenvoud

Met haar laatste badkamercollectie herdefinieert de ontwerpster Terri Pecora de kamer. Equal is ontworpen door Claudio Bellini in samenwerking met het designteam van VitrA – het resultaat is een badkamer met een authentiek karakter.

De conceptuele benadering staat in het teken van eenvoud: ze geeft uitdrukking aan de constante zoektocht naar evenwicht in de stedelijke jungle. Ze schept harmonie en ruimte voor verschillende noden en persoonlijkheden en biedt bescherming tegen lawaai. De eenvoud is het resultaat van raffinement dat van moed doordrongen is.

Poëtisch zonder buitenissigheid

Equal is het ideale evenwicht tussen verstand en gevoel. Het neemt zijn toevlucht tot meetkundige basisvormen van een welhaast ongeëvenaarde simpliciteit, waaruit organische vormen naar voren komen. Dankzij zijn regelmatige en vierkante, maar tezelfdertijd geronde en zachte vormen creëert Equal de ultieme harmonie in uw badkamer.

Warme en koude materialen

Equal gebruikt simpele architectonische elementen en zet hierbij hun fundamentele functionaliteit in de verf. Teneinde de ontspannende en aangename sfeer van het vertrek te accentueren, brengt de collectie warme en koude materialen bijeen, zoals keramiek en hout. De zwarte metalen elementen hebben een charme die de collectie een tijdloos karakter verleent.

Zwevende wastafels

Als op maat gemaakt meubelstuk beklemtoont de Equal-wastafel het effect van perfectie en biedt ze het gevoel dat er meer ruimte in het vertrek is. Het rechtopstaande karakter van de wastafel heeft een boeiende uitwerking. Er zijn modellen om aan de wand te bevestigen, om op te hangen of met een dubbel wasbekken. Daar ze niet op de grond staan, zijn de drie modellen eenvoudig te reinigen.

Een ongedwongen opbergplaats

De opbergruimte van Equal is niet beperkt tot de afmetingen van de wastafel. Buiten de wastafelzone biedt de eenheid een verscheidenheid aan mogelijkheden voor individuele opberging.

Hygiëne zonder weerga

De wc’s van Equal bezitten de spoelrandloze techniek VitrA Flush 2.0 van VitrA – een innovatief design voor moeiteloze reiniging: door komaf te maken met lastig schoon te maken randen voorkomt deze technologie de ophoping van kiemen en garandeert aldus een onberispelijke hygiëne.

Download

  • Brochure pdf-bestand downloaden

Brochures

VitrA Equal

Selecteer alstublieft een taal

Nederlands

Veuillez choisir une langue

Français
Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie omtrent de gegevensbescherming.
Niet toestaan Toestaan