Terri Pecora

„Het idee bevalt mij wel dat men in de badkamer zit, er tijd doorbrengt, leest en zich ontspant. Ik denk dat het meubilair dat wij daar bezigen, dit idee dient te weerspiegelen en warm en uitnodigend moet zijn.”

 

Vita

Terri Pecora uit Los Angeles is een gewezen studente van het Art Center College of Design in Zuid-Californië en beëindigde haar academische werkzaamheden in 1990 aan de Domus Academy 1990 in Milaan (Italië). Sedertdien heeft ze op verschillende terreinen van de designbranche gewerkt, onder meer voor modeaccessoires, kinder-, meubel-, product-, badkamer- en vakbeursdesign. Esthetische functionaliteit beschrijft Terri’s werk het best. Zij experimenteert dikwijls met onverwachte oplossingen die haar projecten kenmerken. Haar doel bestaat erin, het potentieel van iedere klant te benutten om nieuwe antwoorden op de noden van de markt te vinden.

www.terripecora.net

 

De luxe van een gedeelde privésfeer

Met haar nieuwste badkamercollectie slaagt ontwerpster Terri Pecora erin, de badkamer een nieuwe definitie te geven: ze wordt een oord van samenzijn, waarin men gaarne vertoeft en die men graag met anderen deelt – een plek die evenzeer intimiteit als gemeenschappelijkheid mogelijk maakt, en die tot een trefpunt voor het morgen- of avondritueel verwordt.

Modulariteit en individualiteit zijn in zwang

Bij Plural dekt de vlag de lading: deze lijn biedt een verscheidenheid aan de uiteenlopendste formaten en vormen, oppervlakken en kleurvarianten in een ambitieuze combinatie van massief hout en keramiek. Alle elementen van Plural zijn dusdanig op mekaar afgestemd dat de badkamer, dankzij groepering en opstelling, een sociaal middelpunt wordt. Terri Pecora’s geraffineerde designtaal schept een aura van luxueuze zinnelijkheid, geïnspireerd door het design van de vijftiger jaren. De vormgeving van de kasten onder de wastafels, de lavabo’s en de kleine meubelen heeft soepele krommingen en maakt ten dele een asymmetrische indruk.

Fascinerende meubelen

Plural combineert een solide functionaliteit met een zwevende optiek: op de delicate schappen prijken de elementen met verzadigde oppervlakken in meerdere kleuren uit Amerikaanse notelaar en een matte, waterafstotende coating. Er ontstaat een gevoel van lichtheid bij een blik op de wastafels, die ogenschijnlijk zwevend van de wand loskomen.

Download

  • Brochure pdf-bestand downloaden

Brochures

VitrA Plural

Selecteer alstublieft een taal

Nederlands

Veuillez choisir une langue

Français
Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie omtrent de gegevensbescherming.
Niet toestaan Toestaan