Van idee tot succescollectie

VitrA onthult de geheimen van zijn ontwerp

Van badkamerproducten met kranen, badkuipen en tegels tot badkamermeubels is VitrA een van de zeldzame internationale fabrikanten die badkamers van A tot Z kunnen ontwerpen. Het design is aan hoge eisen onderworpen op het vlak van functionaliteit en kwaliteit. Vraagt men aan Erdem Akan, designdirecteur bij VitrA, hoe in zijn onderneming design het levenslicht aanschouwt, dan legt hij eerst en vooral de nadruk op een samenwerkingsproces: „Op het vlak van ontwerp en design werkt ons team van ontwerpers nauw samen met onze ingenieurs, marktonderzoekers en productie-experten, met het oog op producten die het op de markten goed zullen doen. De designs ontstaan in de onderneming zelf of in samenwerking met internationaal vermaarde designers, zoals Ross Lovegrove, Christophe Pillet of Terri Pecora. Een innoverend design is bovenal het resultaat van een samengaan van interne en externe vaardigheden.”
 
In het kader van een regelmatig bijeenkomend atelier heeft het VitrA-team dat met design is belast, in samenwerking met een groep internationale designers, langdurig de praktijken en de rituelen, de producten en de ruimten bestudeerd die de „badkamer van morgen” zouden kunnen vormgeven. De resultaten zijn voor het eerst op de Milan Design Week 2016 voorgesteld: de tentoonstelling „BATH TIME GOOD TIME” brengt acht conceptuele studies bijeen die gerealiseerd zijn door het VitrA-team dat met het design is belast en door de ontwerpers Sezgin Aksu, Jozeph Forakis, Diego Grandi, Setsu & Shinobu Ito, Sertan Özbudun, Terri Pecora en Mario Trimarchi. Het thema tijd vormde een inspiratiebron voor deze ontwerpstudies. Het project „Huishouden”, in Milaan voorgesteld door Terri Pecora, bestaat in een opstelling van wastafels voor gemeenschappelijk gebruik, een idee dat geïnspireerd is door de cultuur van Turkse badhuizen. Een warme en gemoedelijke ruimte die men met het gezin gebruikt en waarin een sfeer gecreëerd kan worden waarin intimiteit en gemeenschappelijkheid de boventoon voeren. Aan ieder detail wordt een precieze functie toegewezen in dit ensemble dat als een eiland is vormgegeven. Het is een aangename plek waar men ’s morgens of ’s avonds samenkomt, waar men dromen en belevenissen vertelt. „Huishouden” dient als grondslag voor de nieuwe collectie Plural van VitrA.
 
VitrA is herhaaldelijk met verschillende designprijzen bekroond en getuigt hiermee van innovativiteit, niet enkel op het vlak van productontwikkeling, maar tevens in zijn benadering.

Het designersteam van VitrA

Van links naar rechts:
Onurcan Ulaş - Ayşegül Çakırusta - Tuğçe Karaca - Gürol Erkal - Nisan Tunçak - Erdem Akan - Ebru Peksoy - Ezgi Osmanoviç - Tuba Büyükkaraduman - Selma Gülkan - Alexandra Bakina
Designer

Selecteer alstublieft een taal

Nederlands

Veuillez choisir une langue

Français
Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie omtrent de gegevensbescherming.
Niet toestaan Toestaan