VitrA-technologieën

AutoClean

De toekomst van de badkamerhygiëne is reeds begonnen: AutoClean is de technologie van VitrA Bad die tegelijk revolutionair, intelligent en gebruiksvriendelijk is. Doordat ze een lastige handmatige reiniging overbodig maakt, is deze technologie niet alleen geschikt voor sanitaire inrichtingen in de horecasector, maar eveneens voor particuliere badkamers.

Het gebruik is extreem eenvoudig, zoals de wastafel Metropole illustreert die met AutoClean is uitgerust: de dispenser van reinigingsmiddel VitrAFresh (kleine opening met stopsel) en de ermee verbonden sensorbediening bevinden zich rechtstreeks op het niveau van de wastafel. Het reinigingsmiddelreservoir met een capaciteit van 1 l zelf bevindt zich onder de lavabo. De automatische reiniging wordt gestart door middel van een sensor; het systeem mengt ongeveer 5 à 10 ml schoonmaakproduct met 1 liter water. Dankzij een onzichtbare groef in het bovenste deel van de keramiek wordt de wastafel compleet, vlug en perfect gereinigd door de oplossing op basis van water en schoonmaakmiddel.

V-Care

Bij de ontwikkeling van een wc met spoelfunctie bestaat de uitdaging erin een harmonieus samengaan te creëren tussen een innovatieve technologie, maximaal comfort, een functionaliteit zonder compromissen en een esthetisch design. Met V-Care doen wij nog veel meer dan aan deze criteria tegemoet te komen. Het heldere en minimalistische ontwerp aanschouwde het eerste licht in het kader van een samenwerking met de groep NOA Design. Bij het concipiëren van het product hebben wij het accent gelegd op heldere lijnen en een puristisch minimalisme: zodus zijn de spoelende wc’s van VitrA Bad perfect in het bestaande gamma opgegaan. Dankzij op maat gemaakte uitsparingen in de keramiek kunnen alle technische onderdelen, inclusief filters en mondstukken, perfect verborgen worden; ze zijn dus niet zichtbaar. De spoelende toiletten bestaan in twee versies: een instapmodel V-Care Basic en een variant met aanvullende functies, V-Care Comfort geheten.

Video’s:
VitrA | V-Care – de intelligente wc zonder spoelrand
Montage-instructies V-Care

VitrA Flush 2.0

Met VitrA Flush 2.0 introduceert VitrA nog maar eens een duidelijke optimalisatie van een spoelrandloze reinigingstechniek. De functie en vorm zijn aangepast met het oog op betere spoelresultaten, een optimale hygiëne en een doelmatige verdeling van het spoelwater. Bij de VitrA Flush 2.0 maken de geoptimaliseerde wateraanvoer op de keramiek en de aangepaste afloop een spoeling van het oppervlak mogelijk waarbij alle uithoeken van het bekken gewassen worden. De twee zijdelingse uitgangen van de spoelwaterverdeler hebben een nieuwe vorm. Ongeacht de fabrikant van het spoelmechanisme en de montagehoogte zijn er voortaan aangepaste debieten mogelijk: wanneer het spoeldebiet te zwak of te sterk is, kan het dankzij de spoelwaterverdeler eenvoudig en snel afgesteld worden. Het element kan gemakkelijk worden teruggetrokken voor een elementaire reiniging. Zelfs zonder spoelrand ontsnapt er geen spatwater uit de VitrA Flush 2.0: het revolutionaire spoelsysteem dat met de keramische spoelwaterverdeler is uitgerust, zorgt ervoor dat het spoelwater in drie richtingen wordt gestuurd. Er wordt 95% vermindering van de ontwikkeling van bacteriën bereikt in combinatie met een glad oppervlak of emaillering. Dit is bevestigd aan de hand van een in 2013 door de Akdeniz-universiteit van Istanboel uitgevoerde test van de bacteriën.

VitrA Flush 2.0, de spoelingsverzamelaar
VitrA Flush 2.0, de spoelingsverzamelaar met bidetfunctie

VitrA Hygiene

Email speelt een cruciale rol in de badkamer, niet enkel in private woonsten, maar vooral ook in drukbezochte omgevingen als hospitalen, hotels, scholen, kinderkribbes, rustoorden, stadions en andere openbare plaatsen waar bacteriën zich vlug kunnen verspreiden. De keuze voor keramiek van VitrA, en zodoende voor het VitrA Hygiene-email, garandeert van tevoren de automatische vernietiging van 99,9 % van de bacteriën. Dat is in het bijzonder van voordeel voor kinderen en bejaarden die een zwakker immuunsysteem hebben, en het verschaft gezinnen over de hele wereld gemoedsrust, zonder bijkomende kosten.

Wat betekent VitrA Hygiene?

 • VitrA Hygiene is een speciaal door VitrA ontwikkeld soort email dat de vermenigvuldiging van kiemen in vochtige zones voorkomt

Goed om weten:

 • Alle keramiek van VitrA is volledig bedekt met de VitrA Hygiene-technologie, zowel aan de binnen- als buitenkant
 • VitrA Hygiene biedt de gebruikers een uitstekende hygiëne tijdens de ganse levensduur van het product. Het verliest zijn beschermende functie niet, zelfs niet bij intensieve gebruiksomstandigheden
 • De reiniging is vlug en simpel, waardoor het gebruik van chemische producten verminderd wordt


Beschikbare oppervlaktebehandelingen:

 • VitrA Hygiene
 • VitrA Hygiene + VitrA Clean

VitrA-hygiëne

VitrA Clean

VitrA Clean is een bijzonder bekledingsprocedé dat de oppervlaktespanning van de sanitaire keramiek verhoogt en zodoende een eenvoudige verwijdering van de vuiligheid met een beetje water mogelijk maakt. Deze unieke technologie vermindert de gênante vorming van kalkafzettingen en andere vlekken aanzienlijk.

 • Het water en de materialen die zich op het oppervlak kunnen afzetten, stromen eenvoudigweg langsheen de VitrA Clean-bekleding.
 • VitrA Clean verbetert de contacthoek tussen het water en het oppervlak van de keramiek.
 • Gemakkelijkere reiniging dan bij een traditionele bekleding.
 • Toepasbaar op alle soorten wastafels, wc’s en bidets

  VitrA Fresh

  Het intelligente VitrA Fresh-systeem vermengt het water met schoonmaakmiddel, telkens wanneer er wordt doorgespoeld. Er wordt ook bij ‘klein doorspoelen’ een optimaal resultaat bereikt. In de handel verkrijgbaar detergens en ontsmettingsmiddel.

  Video’s:
  Frisheidsgarantie van VitrA Fresh

  Selecteer alstublieft een taal

  Nederlands

  Veuillez choisir une langue

  Français
  Wij gebruiken cookies om onze website te optimaliseren. Door onze website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Hier vindt u meer informatie omtrent de gegevensbescherming.
  Niet toestaan Toestaan